Jeans

007

Jeans, eller cowboybukser, om man vil, stammer oprindeligt fra USA, og blev i sin tid designet til, og mest brugt af, hårdtarbejdende mænd, minearbejdere og cowboys, som havde brug for slidstærke arbejdsbukser. Men i 1950’erne, tog unge teenagere pludselig bukserne til sig, og de blev lynhurtigt til et modefænomen, først blandt unge mænd, men senere også blandt kvinder. Jeans er kommet for at blive, og selvom moden skifter, er jeans altid på en eller måde in og en del af hver sæsons modebillede. Levi’s var de første på markedet, der lavede jeans, og de originale XX bukser, der senere fik navnet 501®, blev af Time Magazine udnævnt til “Fashion Item of the Century” i 1999. Man kan få jeans i mange forskellige varianter, og lige som med alt andet indenfor modeverdenen, har jeans også været gennem flere modetendenser. Det eneste konstante er næsten materialet de er lavet af.

Noget der fortsat er populært, er det lidt forvaskede look foran på bukserne men det er absolut ikke et must, og det er i virkeligheden lidt en smagssag hvad man er til. Jeans er for alle, store som små, unge som gamle, og de fleste ejer mindst et par, og rigtig mange har en helt stak til at ligge, da de ikke sådan lige forgår. For mænd der har behov for store størrelser, kan det dog godt være svært at finde et passende udvalg i butikkerne, men søger man lidt på internettet, kan det sagtens lade sig gøre at finde nogle både smarte, men også lækre jeans i god kvalitet og i den helt rigtige størrelse. Mish Mash specialiserer sig i kvalitetstøj til mænd der bruger store størrelser, og de har et rigtig godt udvalg i jeans, hvor blandt andre deres Buttler Mid, er en flot mørkeblå buks, der passer til enhver lejlighed. Også Kam Jeans er et godt mærke at holde udkig efter i de store størrelser, hvor pasformen nogle gange kan være svær, men Kam Jeans skuffer som regel ikke, heller ikke når det gælder prisen. Hos det UK baserede firma Ed Baxter har de også specialiseret sig i tøj til store og høje mænd. Ed Baxter bukser er især kendetegnet ved at have masser af plads, og de er utroligt behagelige at have på.

Jeans er altså gået fra at være arbejdsbukser, til at være et modefænomen for unge teenagere, og i dag er det et must i enhver garderobe. Vi bruger jeans på arbejde, i fritiden og endda til fest, tilsat en pæn skjorte. Jeans kan være casual men de kan også sagtens være formelle.