Pak det rette tøj til rejsen

008

Der er ikke noget bedre end at have en ferie at se frem til. Uanset om man er barn eller voksen, begynder man så småt at tælle dagene ned til afrejsedagen når der er et par uger igen. Men der er også en del der skal forberedes til rejsen. En af tingene, er kufferten der skal pakkes. For nogle er det nemt, for andre er det en hel videnskab at pakke kuffert. Men det behøver slet ikke være så svært. Nu er det jo ikke ligemeget hvilken rejse man pakker til, men hvis vi starter med rejsen sydpå, hvor det er sol og varme og dasen ved stranden, der er i vente. På den type rejse, er den klassiske fejl, at pakke alt alt for meget tøj. For i virkeligheden behøver man slet ikke så meget på turen. Først og fremmest, er det en god ide at lave en lille liste inden man starter med at pakke. For det første, er det nemmere at danne sig et overblik inden, og for det andet, kan man så holde sig til listen, og ikke pludselig begynde at putte ekstra trøjer eller andre unødvendige ting ned i kufferten. Er du afsted en uge, kan du som hovedregel nøjes med at pakke to par shorts, hvoraf det ene eventuelt er badeshorts, tre t-shirts, en poloshirt, en skjorte og syv par boksershorts. I flyveren har du et par pæne lange bukser, en t-shirt og en jakke eller cardigan. Og så er du ellers kørende. Og selv dette er sikkert for meget, for sandheden er, at vi på sommerferier har en tendens til at gå i det samme tøj flere dage i træk, da vi alligevel ligger i badetøj det meste af dagen.

Er det en vinterferie, kan det godt være lidt mere svært at begrænse sig. Men det kan godt lade sig gøre. Med to par jeans og en hættetrøje, er du allerede kommet langt, for så er det i virkeligheden bare en spørgsmål om at få pakket en lille stak t-shirts. Hvis de bliver foldet pænt, fylder t-shirts slet ikke så meget, så syv styks skulle der gerne være plads til, samt syv par boksershorts og syv par strømper.

Når man pakker sin kuffert, er der lige et par tricks der kan hjælpe til at fylde den ud på den bedst mulige måde. Hvis du vil undgå at tøjet krøller, kan du med fordel rulle tøjet i stedet for at folde det. På den måde krøller det faktisk mindst muligt. Skal du have sko i kufferten, så sørg for at have dem i en pose for sig, så sålen ikke afgive farve eller skidt, til det andet tøj. Og fyld så skoen ud med strømper eller boksershorts, så den kan bevare sin facon, og ikke blive helt fladklemt. Og sidste gode råd; Husk nu at putte dine toiletsager i små lufttætte poser, så du ikke risikerer at åbne en kuffert oversmurt i creme eller shampoo når du er ankommet til destinationen. Og husk i øvrigt at overholde reglerne for væske i håndbagagen.